Megszavazták a Pécsi Harmadik Színház eladását

 
2017 november 18. szombat, 13:15
 

Egyhangúlag megszavazta a baranyai megyeszékhely képviselő-testülete a Pécsi Harmadik Színházat fenntartó, önkormányzati tulajdonú nonprofit társaság eladását a Moravetz Produkció részére.

Az 1988-ban alapított, állandó társulattal nem rendelkező, Vincze János vezetésével működő teátrumnak a Pécsi Nemzeti Színházba történő beolvasztásáról szeptember 7-én döntött a megyeszékhely képviselő-testülete – idézte fel az ülésen Őri László alpolgármester, aki az azóta történt változásokról november 10-én sajtótájékoztatón számolt be.

A kultúráért felelős városvezető akkor kifejtette: az elmúlt másfél hónapban olyan megoldás született, amely egyszerre biztosítja a Pécsi Harmadik Színház működését a jelenlegi uránvárosi teátrumi épületben, az intézmény kiemelt státuszának és állami támogatásának megtartását, ugyanakkor az önkormányzat számára költséghatékony.

A kortárs magyar dráma műhelyeként, egyben befogadószínházként is jegyzett Pécsi Harmadik Színház évek óta együttműködik Moravetz Leventével és a nevét viselő produkciós irodával. A társaság vételi kérelmet nyújtott be a PHSZ-t fenntartó nonprofit társaság megvásárlására; amit a város közgyűlésének is jóvá kellett hagynia.

Őri László a szavazás előtt hangsúlyozta: az önkormányzat azt kérte az leendő tulajdonostól, hogy a vidám-zenés népszínházi darabokkal tervezett repertoárbővítés mellett továbbra is tartsa meg teátrum brandjét és a jövőben is biztosítson ügyvezetői jogot a műhelyt vezető Vincze János rendezőnek. Az előterjesztést a képviselők 23 egyhangú igen szavazattal hagyták jóvá csütörtökön.

forrás: https://szinhaz.org/csak-szinhaz/csak-szinhaz-hirek/2017/11/18/megszavazta-pecsi-harmadik-szinhaz-eladasat-varos-kozgyulese/